Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Reisblogs

Het is gewoon leuk om voor die speciale reis een blog bij te houden. Zeker leuk als het thuisfront mee kan lezen met het avontuur wat je aangaat, maar des te leuker om naast de foto's en bewegend materiaal om de belevingen terug te lezen. Hieronder vind je de blogs die ik heb geschreven naar aanleiding van onze speciale reizen. Ze zijn informatief en gewoon leuk om te lezen, in ieder geval niet alleen rare opsomming van bezochte plaatsen, maar alles met de persoonlijke touch. De voorbereidingen en de voorpret worden ook beschreven. Ook hier valt natuurlijk wat informatie uit te halen. Heel veel leesplezier.

 

Nieuwste Reisblog: In Juli 2024 zullen wij afreizen naar Thailand, volg ons blog vanaf de voorbereidingen !

De historie van reizen met Lequin.nl

Al jaren is reizen een leuke vrije tijds besteding voor mij en later ook voor mijn gezin. De echte reiswoede begon ietwat laat op mijn 26-ste in 2000. Op dat moment maakte ik mijn eerste echte reis buiten europa met een bevriende collega. De bestemming was toen Cuba, een rondreis over het mooie grote Caribische eiland. Op dat moment nog puur en niet opgeslokt door kapitalistische motieven, maar nog ingegeven door afkalvende communisme. Een thema wat later terug komt.

Het jaar daarop ging ik met dezelfde collega naar Nepal. De tijdgeest was toen voor reizen best apart, zeker in geval van Nepal. Het is namelijk 2001 en in mei werd de de koninklijke familie van Nepal uitgemoord. Onze reis vond plaats in oktober, best een tijd er tussen, maar er waren best nog spanningen. Als je terug grijpt naar 2001 en in het bijzonder 11 september, kan je voorstellen dat de spanningen omtrent reizen nog verder waren opgelopen. Al met al genoeg te doen omtrent een reisje Nepal. In Nepal heb ik toen met de groep gewandeld in de bergen, twee weken lang. Intensief en soms vermoeiend, maar vooral indrukwekkend. Overigens de eerste twee reizen waren geboekt bij Shoestring.

In 2002 leerde ik mijn vrouw kennen, die ook al wat reiskoorts had opgelopen. Zo was zij in Thailand en Namibië/Zuid-Afrika geweest. Wij kozen er toen voor om in 2003 met Ashraf een rondreis te maken naar Kenia/Tanzania. Hoogtepunten waren wel de Serengeti, Ngorongoro krater en de afsluiter Zanzibar. Slapen tussen de beesten in een tentje is een aparte beleving. Zeker de nacht aan Lake Baringo waar de nijlpaarden, leuke beesten, rond de tent aan het grazen waren. 

De jaren erna werden een beetje kil qua bijzondere reizen. Ons leven was aan het veranderen met nieuw huis, kinderen en meer persoonlijke ontwikkelingen, waardoor reizen in Europa het thema werd. Daar ontdekte wij Frankrijk (niet aan mij besteed), Oostenrijlk (wat is Karinthië mooi) en voornamelijk ons favoriete land in Europa; Italië. In vele vakantie gingen wij naar Rome, Toscane, Garda meer en de Adriatische kust. Vele mooie vakanties op uiteenlopende campings. Iets wat met opgroeiende kinderen een perfecte vakantie bestemming is.

In 2009 maakte wij echter een uitstap van Europa. Samen met de schoonouders en twee jonge kids (3 jaar en een half jaar) vertrokken wij naar USA voor een rondreis met camper in het Zuidwesten. Een prachtige reis met stops in Joshua Tree, Grand Canyon, Bryce National Park, Zion National Park, Death Vally en Yosimite Park. Ook deden wij de steden aan als San Francisco, Los Angeles, San Diego en Las Vegas. Een hele maand, april, reden wij van campground naar campground. Van dit reisdagboek heb ik wat content kunnen achterhalen. Dit zal gepubliceerd worden en de rest zal ik vanuit hard-copy fotoalbum overtypen. Dit wordt dus vervolgd.

Het duurde toen weer 7 jaar voor de volgende mooie reis. Met de familie (voor mij schoon) reisden wij af naar Azië, Vietnam. Ook hier voornamelijk communisme voor zware kapitalen. Zie hier boven het blog hiervan. De kinderen waren inmiddels 11 jaar en 8 jaar. Zij hebben toen zo genoten, dat wij ze eigenlijk meer wilde meegeven. Onze reis in 2019 naar Maleisië was de eerste verre reis, die wij geheel zelf hadden gepland. Een beetje onervaren en met de juiste zelfkennis hadden we alles al van tevoren helemaal uitgedacht en gepland. Het land is echter zo goed bereisbaar en redelijk geciviliseerd dat het achteraf misschien niet helemaal nodig is gebleken. Het was een mooie ervaring in dit mooie land waar wij ooit nog eens terug willen gaan om het jungle gedeelte (Borneo) te bereizen.

Ons laatste avontuur zou ons als eerste brengen naar Sri Lanka. Echter de vliegtuigchaos van 2022 post pandemie, heeft roet in de Aziatische Curry gegooid. Het heeft onze reispassie niet geremd en hebben direct doorgeschakeld naar een stukje onontdekt Europa, namelijk Albanië. Collega's, kosten (heel belangrijke in deze tijd) maar ook registratie bij ons favoriete programma 'Wie is de Mol 2022', hebben ons voldoende overtuigd om het dit land aan de Adriatische zee, een favoriet van de familie, te doen bereizen. Wij hebben in drie weken het land doorkruist en genoten van een stukje in ontwikkeling zijnde toerisme. Albanië heeft een schitterende natuur. In het noorden is Teth het aanraden waard, terwijl in het zuiden andere verrassingen zich op doen. Lees het verslag van deze reis.

In 2023 hebben we een bijzonder reislustig jaar. In ieder geval zo uniek om te beschrijven in dit blog. In April zijn wij op Criuise geweest met de familie. Rondje Middenlandse zee op de MSC World Europa. Een gloednieuw inmens drijvend flatgebouw. Het was een leuke ervaringen afgetopt met luxe, comfort en veel steden. Wie weet in de toekomst in een ander gebied zeker de moeite waard om te overwegen.

In de zomer van 2023 gaan we de (noodzakelijk) uitgestelde plannen om naar Sri Lanka te reizen uitvoeren. Het was zoals altijd wederom een gedenkwaardige reis. Met de traditionele tempels, mooie natuur en natuurlijk weer een stressvolle bedoening, die wij als familie natuurlijk weer goed doorstaan. Hoogtepunten waren Ella, Perahera en het dineren op het idylissche strand. Voor meer informatie over reizen naar Sri Lanka verwijs ik graag naar de slotconclusie van onze reis.

Inmiddels zijn wij een nieuw jaar beland en is het altijd weer een zoektocht naar een nieuwe vakantie, een nieuwe bestemming. In het ritme kiezen we meestal na een verre reis voor een Europese bestemming. Echter na een kosten/baten analyse, konden wij niet de drang, de roep van Azië weerstaan. Het komend jaar gaan we naar Thailand. Daarbij zullen wij rondreizen, maar daarbij zal het ritme niet zo hoog liggen als in Sri Lanka. Na een evaluatie in de familie was Sri Lanka op dat gebied een beetje te intensief. Hoe en wat gaan we nu bepalen, de tickets zijn aangeschaft, maar voor de rest is er nog geen plan opgesteld. Suggesties zijn van harte welkom.

Polarsteps

Vastlegging van onze Sri Lanka reis in Polarsteps

 

Volg mij op social media: