Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Rondreis Sri Lanka 2023

Mensen zullen het inderdaad bestrijden. Bestrijden dan ik een moderne man ben. Ze zullen zeggen dat ik vastgeroest ben. In mijn gezinswereld en voetbalwereld. Dat ik niet vooruitstrevend ben in mijn gedrag en het liefst nog op paard en wagen rijdt door het dorp heen. Ze zullen zeggen: "Hij is oubollig". In het bijzonder zal het pubervolk in mijn huis deze mening proberen te onderbouwen door verschillende voorbeelden. Ik berust alleen niet in dat simpele feit. Helemaal niet.

Na de behoorlijk deceptie van vorig jaar, gaan wij dit jaar voor de herkansing. Was het een simpele keuze voor Sri Lanka? Dat kan ik helaas niet bevestigend beantwoorden. Want in het huidige klimaat, ga je toch iets meer nadenken over de eventuele invloeden. Ook mag dan nu wel de politieke situatie iets stabieler zijn in Sri Lanka, je neemt de historie wel mee. Maar goed als andere vooral Aziatische locaties afgeschoten zijn door het Lequin comité, vallen wij terug op onze doordachte en valide keuze van het afgelopen jaar. Youtube wordt weer opgestart en de beelden vanuit het verre oord knalle weer de woonkamer in, wij zijn er klaar voor. Nou ja, de keuze althans.

Soms heb je van die dagen dat je hart huilt, maar je verstand lacht. Vele discussie hadden we over het wel of niet afreizen naar Sri Lanka. Onrusten over de staat van het land hielden de gemoederen in huize Lequin een groot deel van het voorjaar 2022 in zijn greep. Dan is het soms het lot of noem het een wijze oom, die de beslissing voor je maakt. Dit keer heette de wijze oom 'Swiss Air'. Even iets meer dan een week voor vertrek, voorbereidingen waren vol in gang, werd onze vlucht (eerste deel daarvan) geannuleerd. En of het zo moest zijn, ja dan toch een lot, was er geen andere optie. Met de trein van Amsterdam naar Zurich, een door onszelf bedachte optie, kon alleen gelicht worden als er even bijbetaald werd. Maar die bijbetaling was te gortig.

Een reis is voor mij is altijd een motivator om op dit blog letters aan elkaar te rijgen. Daarnaast heb ik altijd sterk behoefte aan een upgrade en daar bedoel ik niet mee een upgrade van mijn plek in het vliegtuig. Opgevouwen zitten voor een aantal uur is altijd mijn hobby; "Mag ik alsjeblieft in het bagageruim?". De upgrade heeft betrekking op mijn reisgadgets. Een onderwerp waar mijn zoons altijd simultaan van gaan zuchten. Mijn vrouw heeft het allang opgegeven om zich daartegen te verzetten. In 2019, de reis naar Maleisië, ging het mij vooral om het geluid. Een externe microfoon voor mijn GoPro 4 was toen de aanschaf. Nu is het iets rigoureuzer aangepakt, namelijk de hele set was aan vervanging toe; GoPro 10 Black is het geworden.

Wie had er ooit gedacht dat de wereld zo zou veranderen. Ik bedoel, we leven nu in 2022 na een pandemie en er is veel veranderd. Om nu maar niet te diep in te gaan op COVID en de maatschappelijke, economische of persoonlijke gevolgen daarvan; is duidelijk dat het maken van (verrre) reizen nog niet hetzelfde is als pre deze periode. Begin dit jaar waren wij als gezin redelijk eensgestemd, dat een bestemming in Azie toch wel weer een optie moest kunnen zijn. En zo geschieden toen ook, de beslissing werd gemaakt en de tickets besteld. Echter in de periode van toen tot nu (jan-juni red.) veranderde er veel met betrekking tot onze reisbestemming, waardoor het allemaal weer spannend werd of het wel doorgang kon gaan vinden. Daarom ook het uitblijven van maar enige melding op dit blog. Nu een maand voor vertrek, staan de seinen toch nog op groen en durven we nu te roepen, WE GO TO SRI LANKA !

Volg mij op social media: