Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

Nog eventjes

"Raindrops keep falling on my head" Het weer dit voorjaar is niet één om van te houden en om te onthouden. Ik word er bijna depressief van. Het is daarom een goede remedie om je te storten op een aankomende vakantie. Een vakantie waar we tot twee weken nog geen steek voor hadden gedaan. We hadden nog geen clou. Bangkok, ja, Chiang Mai, ja, Khao Sok, ja, maar hoe wat en wanneer was nog verstopt in het vat wat niet verzuurt. Gelukkig was er geen paniek. Was er geen stress. Meer berusting op onze ervaring dat het allemaal nog wel zou gaan lukken de komende weken. En inderdaad dat is gelukt. Ondanks dat we nog niet een compleet ingevuld reisprogramme hebben, liggen de zware contouren vast. Het moest ook eigenlijk wel.

Het eerste wat wel besproken moest gaan worden, was onze vlucht van Noord naar Zuid. Chiang Mai was al snel een vastgeprikte bestemming voor deze reis, net als de stranden in het zuiden. Om nu met rollende wieltjes deze afstand af te leggen, is gewoon zonde tijd. Air Asia website werd bezocht, maar het was best lastig om een goede vlucht te vinden op de driehoek  van kosten, tijd en kosten. Air Asia had de nare gewoonte de bagage exclusief te berekenen. Zijn Thaise zuster, Thai Airways, was op de kosten inderdaad een stuk vriendelijker. Alleen de duur van de vlucht, zo via Bangkok, voelde een beetje onlogish. De discussie werd beslecht op kosten en voor het pubervolk de vertrektijd. Vroeg in de ochtend vertrekken in vergelijking tot in de vroege middag was eigenlijk geen keuze voor hun.

Tweede elementaire voor de reis was toch wel onze geplande nachttrein rit van Ayutthaya naar Chiang Mai. Je vermoed dat in bij dit soort vragen Google je beste vriend is, maar helaas bleek dit minder waar. De eerste resultaten op de zoekpagina's leidde ons naat 123GoAsia. Op zich vonden we wat we zochten, alleen de voorwaarden waren een beetje karig. Weinig opties tot reizen en geen garantie op vaste plekken. Iets wat na onze ervaringen in Sri Lanka met gezelschap van vier niet goed voelde. Literatuur studies werden er aan onderworpen. Er moest een optie zijn via Thai Railways, met een 's', stond er uitdrukkelijk bij. Via Google vonden we een vage website. Waarbij we doorgezonden werden naar, jawel, 123GoAsia. Nou ben ik niet onbekend in dit online landschap, maar zelfs dit was onbegrijpelijk en onuitstaanbaar. Van onze visa aanvraag voor Sri Lanka hadden we geleerd, hierbij gebeurde iets soorthgelijks, en daarom zochten we stug door. Via een blog kwamen we toen eindelijk uit bij Thai Railways, met een s. Al snel konden we daar onder de correcte voorwaarden boeken voor vier vastgelegde plekken in een trein die 123GoAsialekkerver niet aanbood. Een tweede check.

De rondtrip werd op deze manier iets meer gegoten in een vorm en het boeken van een aantal accomodaties gaat dan nu ook makkelijker. We vergapen ons weer aan al het luxe wat Booking.com ons weer ten toonspreid. Booking misschien niet altijd de beste keuze voor het plannen van de accomodaties, maar aangezien het bereikte Genius level, krijgen wij ogenschijnlijk genoeg voordeel, waar deze nuchtere Hollander nou eenmaal erg vatbaar voor is. Natuurlijk wel even een check doen ingelogd en op een ander apparaat juist niet. Bewijs is er dat het inderdaad soms tientallen eurotjes scheelt.

Ik kijk naar buiten en ik mis de strakblauwe luchten met brandende zon. Het kan elk moment weer gaan regenen. Was het alvast maar zo ver. Maar goed het vooruitzicht is er. Nog even volhouden. De komende weken kleuren de avonden oranje, ik ben bang minder lang dan menig Hollander durft te dromen. Dat is weer een ander verhaal. Thailand wij zijn bijna klaar. Tot over een paar weken.

Volg mij op social media: