Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Horizontaal

Vandaag is er geen reden tot levendige belevenissen van gezelschap Lequin in Albanië. Niet om een bijzondere reden, want er is gekozen om vandaag het strand op te zoeken. Handdoeken onder de arm en dan zoeken naar het juiste plekje op het strand van Ksamil. Het lijkt een makkelijke ontdekkingstocht, maar zoals al gisteren al beschreven is Ksamil a-typisch aangelegd voor een badplaats. De route naar het strand verloopt dan ook al met enige twijfel en discussie binnen het gezelschap. Is dit wel de correcte route?

Ik moet daarbij melden dat met twee pubers, overigens met hun compleet eigen identiteit, is het geen pretje om in de hoek te zitten van twijfel en discussie. Waarbij puber 1 de vaderlijke rol altijd probeert in te vullen, is nummer twee gestoeld met een behoorlijke dosis sarcasme en bloedzuigen. Elke weer wordt ik door beide overigens op scherp gezet en kan ik snel in de narrige hoek gedreven worden. Laten we maar zeggen dat ik als vader nog jong volwassen ben.

Als geheel gezelschap redden we het altijd weer. Dat is al de gehele trip zo en daarom vinden wij na een best stevige tippel vier bedjes op het strand van Ksamil. Ik plof op het bedje en de andere zoeken het ruime sop op. Deze splitsing van de Adriatische zee en de Ionische zee, met daarbij het Griekse eiland Corfu voor de kust, zorgt voor een andere type kust dan wij zo waarderen als in Durrës. De zee is ietwat onstuimiger en loopt na enkele meters snel af. De kleur is prachtig. Voor de één is het helder lichtblauw en de ander omschrijft het als Turquoise. Voor wie kleurendoof is maakt deze informatie dus niks uit.

Als het genoeg is, komen het gezelschap uit de zee. Ik lig lekker horizontaal en verroer me niet. De pubers kiezen er voor om een stormbaan in zee te gaan doen. De ‘Hello Kitty’ uitstraling deert hun niet. Misschien zijn ze dan toch niet genoeg puber om dit dan te accepteren. Daarbij houdt het verhaal wel op. Want voor de rest is er weinig spannends gebeurd. Hoewel we toen wij poogde te bestellen bij de strandtent waarbij waren aangemeerd, er achter kwamen dat het een ‘hippe’ bedoening was. Resulterend in prijzen die wij niet wilde betalen. Aan de wandel voor een leukere prijs.

Na het strand nog even in het zwembad gelegen van het hotel. Dat was prima. We hadden een privé bad. Tot een jonger stel uit een Scandinavisch Land aankwam en ook bezit nam van ons bad. Dat was wel even balen.

Oh ja, ik kreeg vandaag ook nog fanmail over dit blog. Kan ik niet genoeg van krijgen en ook vanuit deze plek veel sterkte voor mijn fan.

Morgen gaan we weer even op tour. Niet van plek wisselen, maar we gaan een dag tour maken naar Butrint. Dit is een natuur locatie met ruïnes uit verschillende tijdperken. Foto en video camera zijn weer opgeladen want ik heb er zin in. De pubers maken maar zin.

 

Të gjithë kanë të drejtë të rriten, përveç adoleshentëve tuaj, të cilët duhet të rriten

PS: Blue eye is niet 50 meter diep, zoals gisteren gemeld. Dit is het diepste tot waar onderzoekers konden komen. Waarschijnlijk is het nog veel dieper en loopt het onder de bergen door.

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: