Deze website maakt alleen gebruik van cookies om uw online gedrag op deze website te kunnen analyseren. Met deze gegevens zullen wij de website kunnen verbeteren ten doeleinde om u beter van dienst te zijn. Bij het achterlaten van een reactie, wordt naast uw ingegeven naam ook het ip-adres vastgelegd. Dit in verband om misbruik van deze functie te voorkomen. Wilt u meer informatie, kunt u een mail sturen naar info@lequin.nl. Let op: Wij geven uw informatie niet aan derden.

  • Afdrukken

Dan maar Albanië?

Hoe kan de wereld veranderen? Een zeer filosofische eerste zin voor een nieuw hoofdstuk in onze reiswonderenwereld. Een begin van een verhaal, die de afgelopen weken redelijk stressvol is geweest. Vele gesprekken over het wel of niet gaan naar een land wat redelijk in de vlam staat en dan niet van hitte, maar van interne woede. Interne woede over de leiders. Er zit in ieder geval daar meer passie achter, dan als ik dit vergelijk met onze inheemse onvrede over de politieke handelingen. Maar goed het is nog niet eens de werkelijke reden van het niet afreizen naar Sri Lanka. Buiten Colombo was het land snakkend naar toeristen en wij durfde ons daar aan onder te dompelen. Dat niet alles binnen je eigen invloedsfeer zit, blijkt nu wel weer. De Europese strubbelingen op de vliegmarkt heeft er voor gezorgd dat onze trip niet doorgaat. De ijzeren vleugels zijn ons ontnomen om te vliegen naar ons beliefde werelddeel. De stress van de afgelopen week was dan ook toe gespind op het vinden van een nieuwe bestemming. Wederom zoeken naar iets wat ons zou kunnen passen. Gelukkig is het geen playa vakantie geworden of in ieder geval niet twee weken, want dat past ons niet. Wel een rondreis-achtige opzet. Met aanbevelingen op zak, de budgetronde afgerond en herinneringen aan het afgelopen seizoen van 'Wie is de Mol' is de keuze gevallen op: Albanië.

De uiteindelijk beslissing ging vooraf aan gekonkel over de Sri Lanka reis. Want als je boekt bij een online prijsvechter is het niet altijd makkelijk om informatie en antwoorden te verkrijgen. Bij het schrijven van die blog is nog niet alles geregeld omtrent de annulering, maar wij gaan mooi wel een rondreis maken. Het had niet veel gescheeld of wij hadden met gehuurde camper met gierende banden het Europese land afgestruind. Echter kwamen wij op tijd tot de conclusie, dat de leeftijd daar nog niet geheel op aansloot. Dit is overigens geen belediging naar een ieder die met camper reist, maar we waren gewoon nog voor iets sportiefs en eerlijk waar ook goedkoper. Zoals ik al aangaf in de eerste alinea is twee weken plus hangen op boulevard en strand ook niet helemaal passend voor ons. Let wel ook hier geen belediging, wij zijn dat gewoonweg niet. Ook hier een eerlijk antwoord, de kosten waar ook niet normaal. Onze tickets omboeken naar Sri Lanka was misschien dan nog goedkoper geweest. 

Albanië is dan de juiste reisvorm voor ons. Een nog redelijk onbekend land voor vele en voorzien van een mix van natuur, cultuur en frituur. Hoewel dat betekent in mijn hoofd vertier. Mooi inkijkje in mijn hoofd. Doe er je voordeel mee. Het was natuurlijk een omschakeling. Want beide reisdoelen zijn niet te vergelijken. De kans dat wij nu Olifanten in het wild gaan aantreffen is nihil. De kans dat wij doodgegooid gaan worden met alle varianten van curry, is nog minder dan nihil. Het rondreizen en genieten gastvrijheid van de Albanezen dat is een feit. Het vizier is dan ook nu verzet en wij hebben er zin in. Het enthousiasme waarbij het gehele gezin, in werkelijkheid 50% daarvan, op zoek is gegaan naar nieuwe verblijven, was gewoon mooi en aandoenlijk om te zien. Ik hoorde overigens niet bij de 50%, ik heb het deze keer overgelaten aan het nieuwe reisbloed (mijn zoon dus).

In de planning staat nu de volgende route;

  • Tiranna
  • Shkodër
  • Teth
  • Durris
  • Korçë
  • Gjirokastër
  • Ksamil
  • Berat 
  • Tiranna 

 Ik ben benieuwd naar de ruige natuur en een land dat in ontwikkeling is. Gisteren las ik dat Albanië sinds 1991 niet meer communistisch is. Communisme wat in mijn eerdere reizen ook al een rol heeft gespeeld (red. Cuba en Vietnam) en echt ik doe het er niet om. Het land is in ontwikkeling wordt gezegd, maar misschien is het gewoon nog niet genoeg ontdekt. Daarom hebben wij er zin in. Overigens hebben wij natuurlijk al het een en ander online bekeken qua beeld materiaal. En vooral de inspirerende presentatie van Koning Aap, bracht ons aan het twijfelen, de verkeerde kant dan wel op. Kijk zelf maar even. Het valt daarbij op dat het niet in vele getalen beschikbaar is, als bijvoorbeeld Sri Lanka, een heel groot pluspunt wat ons betreft. "Misschien een idee om nog even een ANWB gids van Albanië aan te schaffen?" zei mijn vrouw gisteren. Helaas mensen ik haal jullie gelijk uit de droom, die bestaat dus nog niet. Wel hebben wij al een zeer leuke en uitgebreide website (Nederlands) gevonden. Reisstel.nl. Dit wordt dan ook klankbord voor de reis.

Al met al is het enthousiasme even tijdelijk onderbroken, maar gaan wij nu vol goede moed en zin afreizen naar een land wat ons zeker gaat verrassen. Als een verdwaalde Japanner zal ik weer ter verveling van mijn gezin blij worden van de uitzichten en de ruïnes. Tempels zullen er niet al te veel zijn. Nog een paar dagen dus gaan we verder met voorbereiden en nu maar hopen dat die verdomde vervloekte overspannen vliegmarkt ons niet nog eens dwars gaat zitten.

 

Shihemi së shpejti në Shqipëri


thanks Google Translate

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Volg mij op social media: